om jag var jane..

skulle jag gå runt i uppsatt hår mest hela dagarna och dansa med mr Darcy.

september önskan

Publicerad 2012-08-30 17:38:50 i listor av allt.

Sovrum som är mer som ett magiskt bibliotek.
Sista solvärmen som kommer in igenom gardinerna.
Stora mysiga pastelliga och stickade koftor som är längre än nödvändigt. Med krage.
Mjuka fluffiga kaniner. Helst gräddvita. Och så sitter dem i knät och man stryker dem över deras duniga öron.
Kärleksdikter. Lite som den här.
Henns fantastiska hår. Och att jag har kvar en massa timmar på true blood under hösten.

riktigt blod

Publicerad 2012-08-30 17:17:00 i film.

True Blood säsong fem såg jag två avsnitt av igår. Jag är så väldigt besviken på att Bill och Sookie inte är tillsammans. Har väntat på att det ska bli dem två igen.

stockholm speglade sig i vattnet nedanför våra fötter

Publicerad 2012-08-28 08:17:00 i dagboksrelaterat.

Igår var det rått och kallt hela dagen. Men plötsligt var det fint och sista-minuten-sommar! Vi gick en promenad på djurgården och satt i högt gräs, solen mot våra ansikten och Stockholm som ett vykort. Ibland är måndagar inte alls ångest attack utan bara helt perfekta.
 
(inte så ny bild tagen av mig)

jag ska visa er någonting speciellt innom sinnom tid

Publicerad 2012-08-27 18:53:12 i dagboksrelaterat.

Jag hade tänkt att göra ett litet projekt. Fast det är faktiskt inte så litet. Det är ganska så stort. Det kommer ta tid, och kommer aldrig aldrig att bli färdigt. Men jag ska i alla fall försöka göra en början. Men jag kommer inte kunna göra dem rättvisa. För när man ska berätta, beskriva och visa hur fantastiskt fin en människa kan vara så räcker det inte med ord. Men ord är en bit på vägen, och jag ska ha foton till mig hjälp.
Nu blir ni nog nyfikna. Men ni kommer förstå!

hur mina dagar i Stockholm har sett ut ur telefonlins

Publicerad 2012-08-26 12:17:00 i bildbomb.

Lite bilder från mitt arkiv på Instagram. Följ mig och ni tycker det vore fint. Namnet är lillyrakel
Dagen efter jag kom hem från Italien så träffade jag Isa och Klara och vi gick klädda såhär på beyond retro. En annan dag visade jag upp några av mina fina ägodelar. Bla ett par nya skor från italien. Och så mina tossingar
Mira bad om bara en klapp till. Mormor och jag köpta också goda körsbär på hötorgsmarknaden.
En dag när jag skulle möta Anna hade jag 80s kläder och katthuvud. Vi var på Saturnus och mumsade i oss den berömda kardemumma bullen XL.
Min lilla rosenknopp var under feberdvalan i tre jobbiga dagar. Mamma bakade hennes berömda vaniljbullar som vi fortfarande mumsar på under kvällarna.
Jag var lite mer med Miras stora ögon och mormor. Hittade denna skönhet hemma i lådorna. Och mina tossingar fick hänga med igen.
En dag hade jag matchande rosett till mitt hello kitty skal. En annan regnig dag så var jag en prickig tant.
Barbie hade en badhair day. Och jag satt i soldränkt rum och läste Haruki Murakami.
Hade pusskalas med lillebror. En annan dag blåste det en hel massa.
Jag gjorde en svinrygg en dag. Samma dag mötte jag denne lille grabb som också är tändstickspojkens tvilling.
Evert Taube fick också vara med bara för jag älskar detta omslag. Mint och choklad är en kombination från heaven.
Igår klockan åtta vaknade jag upp här och jag var lycklig. Jag och mormor pallade äpplen på Walldermarsudde.
Ett vykort från Walldermarsudde. Mörkblått vatten är fint.
Mira ville inte gå hem. Jag bar en grön sjömannsklänning på kvällen, som är lite av en ny favorit nu.
Igår kväll på Grand Hôtel Verandan var Liv näpet söt.

prata på parkbänkar en eftermiddag

Publicerad 2012-08-25 17:34:00 i dagboksrelaterat.

Jag tycker det är fint att sitta på en parkbänk efter skolan i eftermiddagssol och prata. Det är speciellt fint en eftermiddag när helgen börjar. Som igår fredag. Vi satt och pratade om saker och bara hade det sådär extra fint när man inte setts på ett tag. Trevar sig fram i konversationerna och är lite nyfiken på hur det har varit. Finner att allt är ju som man minns det fast ännu finare för man skapar minnen istället för att minnas gammla. Vännerna har ändrats under sommarsolsken men är ändå ens vänner natt och dag. Det är ju alltid extra kul om man klantar till saker och fånar till det och gör bort sig lite lite grann. Så det glömmde vi inte. Jag har någonting med parkbänkar i solskugga.
 
(fotot taget med telefonen)

du "om..." seven is the magic number så är typ...livet

Publicerad 2012-08-23 17:32:00 i listor av allt.

DU.
Vilken händelse i ditt liv har stärkt dig mest som person? Denna sommar har jag insett saker. Det kanske låter klychigt men man lever bara en gång så njut och finn någonting vackert i allt allt. Att det finns vissa saker som är så där sorgliga men man är ändå inte ledsen. Mina vänner betyder så mycket och de är så fina innuti och utanpå.

Vad har varit ditt livs största äventyr? Kan vara glad och säga att många äventyr väntar. Kanske ett börjar imorgon?

Vilken egenskap föraktar du mest hos dig själv? Att jag ibland säger saker utan att tänka. Jag kan vara lite uppe i mig själv när jag är trött ledsen eller arg och inte anstränga mig och vara glad för alla andra. 

Av vilka anledningar gråter du oftast? Bråk stress och till vackra sorgliga filmer.

Vad skrattar du åt? Internaskämt är det bästa. Jag skrattar för det mesta när jag är med mina vänner.

Tror du på något? Jag vet bara att jag ingenting vet.

I vilka situationer är du riktigt rädd? Jag är rädd för att misslyckas med saker. Att bli lämnad för någonting jag gjort. Att vara rädd. Jag hatar att vara rädd. Jag vill vara orädd för allt. Men då skulle jag vara en zombie eller robot, och det vill jag inte vara.


”Om...”
Om du bara fick äta och dricka (vatten räknas inte) 5 saker för resten av ditt liv, vilka saker skulle du välja då? Croissant. Flädersaft. Te. Rostade mackor med ost. Våfflor med hallonsylt

Om du fick en övernaturlig kraft eller kunskap, vad skulle du välja då? Kunna alla språk i hela världen.

Om du var en maträtt, en färg och ett klädesplagg, vad skulle du vara då?
Pilgrimsmusslor. Grön. Kjol

Om du skulle vara föreläsare, vad skulle du föreläsa om då? Religon och berätta hur den har präglat vårat samhälle på både gott och ont.

Om du fick välja helt fritt, vilken utsikt skulle du vilja ha från ditt rum? Paris paris paris. Eiffeltornet alla små snirkliga hus caféer montmartre, ni vet.. Paris

Om du var kändis på turné, vilka saker skulle du vilja att det fanns i din loge?
en svag svag doft av liljekonvalj, en fantastisk garderob, ett bibbliotek med alla mina favoritböcker och alla böcker jag vill läsa och så mina vänner

Om du fick äta middag med vem du ville i hela världen, vem skulle du välja då? Audrey Hepburn eller Jane Austen. Jag kan inte välja. Eller Emanuel Kant. Men ingen av dem är här längre. Eller Gerard Depardieu. Eller min bortgångna morfar. Eller kanske jag själv om tio år. Eller nej förresten stryk det sista.

Om du fick åka tillbaka i tiden, till när skulle du åka då? Motivera. Då min mormor var ung. På 60s och 70s. För kläderna. Frisyrerna. Och så vill jag så där väldigt mycket träffa mormor när hon var ung.


SEVEN IS THE MAGIC NUMBER
Komponera en sallad med sju ingredienser:
solmogna tomater, mozzarella, basilika och olivolja det räcker.

Nämn sju saker som utgör en fantastisk sommardag: Vänner, ljusa nätter, sommarsol, hav med brygga, musik och kanske dans.

Vilka är dina sju favoritplagg? Min ljust lila sjalett. Svarta kjolen och den gröna med slits. Min klänning med blommor och fin naken rygg. Mina små pastell strumpor som har spetsig kant (räknar som en). Mina nya byxor som är härligt röd rosa och blomm-mönster. Mitt lilla blommiga linne.

Om du fick sju tusen att spendera i en och samma butik, vilken butik skulle du spendera dem i? Beyond retro (för där finns allt!)

Om jag säger sju, vad tänker du på då? Jag tänker på de sju små dvärgarna. Eller att sju låter ganska fint och lustigt. Eller att fransmän inte kan säga sju.

Vad gör du helst dagar då du är sju-k? Läser, tittar igenom niotillfems arkiv, serier, sover eller musik.

Typ...livet.
Viken egenskap föraktar du mest hos andra?
Dömma för utseende eller bara för att man är okunnig. Människans sätt att bara ha mer mer mer av naturresurserna och aldrig inse att vi lever farligt.

Vad tycker du att vi människor skulle behöva mer av?
Vi skulle behöva mer kunskap om miljön. Och kvinnan ska vara mer självsäker och sluta ändra på sig bara för samhällets skull. (Se Glappet för att få en tankeställare!)

Favorittid på dygnet? Morgonen eller eftermiddagen. Allt beror på.

Hur vill du leva som tant? Jag ska ha en hund. En gubbe vid min sida. Äta tidig frukost med dn te och rostade mackor med ost på. Små och unga barnbarn som besöker mig och min gubbe ibland. Jag ska gå långa promenader. Bo i Stockholm eller Piriac (en by i bretagne france), se trädtopparna från mitt fönster. Äta lunch med mina vänner. Gå på resturang med min käraste och laga middag med min man för våra släkter och vänner. Jag ska skriva på en bok när jag har inspiration. Jag ska se filmer jag en gång såg när jag var ung och gråtit till och fortfarande gör. Jag ska kunna titta på världen och veta att allting kommer bli bra för den nästa generationen. Och jag ska vara lycklig med mitt liv. Inte ångra någonting.

Ditt drömscenario just precis nu? Vara med mina vänner någonstans var som helst när somhelst!  jag har saknat dem så.

 

igelboda var ett fint ställe, trotts det olyckliga namnet

Publicerad 2012-08-23 15:52:10 i dagboksrelaterat.

Våran tripp var fin. Det var mulet men sprack upp då och då. Jag badade och simmade tillochmed en helt liten stund. Vi åt våran lilla lunch och pratade om ingenting viktigt men som ändå är så viktigt. Tog vara på denna dag som var en skoldag men ändå bara var en fin dag med alla. På vägen hem så var det lite mindre lyckat. Men det var ändå så där väldigt trevligt som man kan ha det när man åker lite fel och får vänta lite extra länge.
 
Nu så ska jag bara njuta av en kopp te. Och jag har inte blivit förkyld.
 
(fotot taget av maria och redigering av mig)

vi får se om vi kanske regnar sönder

Publicerad 2012-08-23 09:29:00 i dagboksrelaterat.

Nu så ska jag snart snart iväg till skolan. Dagen ska dock spenderas på ett lite annorlunda sätt. Vi ska bada. Ja jag sa det, vi ska bada utomhus. Dn säger att det ska bli sexton grader idag och antagligen komma små skurer. Vi ska ha picknick och bada utomhus. Låt oss hoppas att jag slipper bli förkyld.
 
(foto och redigering av mig)

vad jag har saknat och fruktat denna dag

Publicerad 2012-08-22 17:17:00 i dagboksrelaterat.

Idag har jag gått längs korridorerna igen. Spridit ut en massa hej! och hej på dig med! hej hej!
Jag har fått se glada friska och solkyssta ansikten. Vita leende munnar och fina ögon. Jag har fått träffa dem jag har glömt bort att jag har saknat. Sådanna som alltid finns lite i mina tankar.
jag har fått bita lite på naglarna när man inser det lilla allvar som håller på att hända. Att vi nu går i nian. Men det ska bli ett hjärtslitande, nervväckande, spännande och annorlunda år. Jag ska försöka att älska varenda minut av det. Alltid alltid hitta någonting fint i det mest hemska. För det är ju inte så hemskt. För det kommer ju faktiskt aldrig tillbaka. Att vara ung och inte vet vad man vill. Ung och lite dum. Ung och vacker! För vi är så vackra. Alla skiner. I alla fall idag. Idag sken alla från sommar, hav och saknad. Idag strålade alla trotts. Att vi har väll ändå inte hamnat här? Vi är väll ändå inte så stora och så små! Vi ska väll fortfarande springa runt fria. Men nu har vi hamnat här igen. Vi är nu tillbaka, till korridorerna.
 
 

jag trodde jag hade glömt men nu minns jag det så väl

Publicerad 2012-08-21 14:01:00 i dagboksrelaterat.

Idag känner jag att det börjar bli höst. Jag börjar inse att det faktiskt är dags.
Skolan, prov, uppsattser och förhör. Gå i koridorerna, öppna skåpen, aldrig komma försent, äta i skolmatsalen med alla sammlade eller bara två och två. Rutiner och längtan efter helg och lov.
Träffa sina vänner varje dag, vardagslyx. Bita i nagelbanden, hinna med bussen, tidiga mornar, sena kvällar.. böcker böcker. Skratt och tystnaden i salen när lärarinnan delar ut papprerna för resultat. Nervösa blickar, glädje ropp och någon rusar på toaletten. Räcka upp handen, skriva i kalendern.
Rita på bordet, tugga tuggumi i smyg, kolla i almernackan. Någon fyller år alla står på stolarna. Någon åker bort och kommer tillbaka solbränd, vita tänder och lysande men kanske lite trötta ögon och en massa minnen.
Musiken som är så viktig, räddar mig varje dag på bussen, hemma, går någonstans, är någonstans. Musik musik musik. Inga speglar i toaletterna, illa luktande toaletter. Någon tappar bort nycklarna. Får be vaktmästaren om att bryta upp lås.
Får man låna sudd? Saknar penna, eller stift. Kanske får man låna? Behöver linjal eller miniräknare. Lärare som ber alla att stänga av sina mobiler. Mobiler under bänkarna så ingen lärare ser. Mobil på rasten för att spela spel, kolla bilder eller bara spegla sig. Killar som kastar snöbollar så det är alldeles blött i korridoren. Någon blir bestulen på sina böcker. Gå till mediateket. Vem får inte datorn?
Vi måste bli klara i tid. När slutar vi? När börjar vi? När är det lunch? När är det rast? Får man en bensträckare? kanske två? När är det lov? Någon gör slut. Någon blir tillsammans. Någon är ensam. Skolan är en planet. Alla trängs inne i planeten och alla vill ut i rymden och universum bland stjärnorna. Planeten är svår, jobbig, irriterande, underhållande, livsviktig, onödig, hemsk, underbar, sorglig, lätt, konstig, annorluna, ingenting och allting.
 
 
 

solljus och trädtoppar

Publicerad 2012-08-20 13:39:00 i dagboksrelaterat.

Idag ska jag rymma. Där sitter jag i soldränkt kök och äter mackor med ost och stora koppar te att doppa brödet i. Tar en promenad med taxen och sitter till midnatt och pratar om hur det var då. Då när min mormor var liten och ung. Kolla i albumen, gamla kärleksbrev och historier jag har hört minst femtio gånger men alltid ber om att få höra bara en gång till, bara för jag älskar hur hon berättar och jag alltid hittar någonting nytt i historien. Beundra trädtopparna som mormor älskar så mycket. Titta i de stora garderoberna och om jag har tur kanske ett plagg eller två ligger i min garderob nästa dag. Sitter i soffan och pratar, mira hoppar upp emellan oss bara för hon är så svartsjuk när jag och mormor sitter bredvid varandra. Klappa mira tusen gånger och lite till. Titta på project runway bara för mormor älskar design. Titta på singing in the rain eller någon annan musikal klassiker. Kanske borta med vinden eller krig och fred. Eller alla Audrey Hepburns filmer för hon älskar henne lika mycket som jag. En natt promenad med mira, bara gatolamporna och jag med mormor och mira ute i natten. Sova i mormors gamla tröja och vakna av skrammel och solljus och med våta fötter för mira vill att jag ska vakna. Jag älskar att rymma.
 

sommarvärme till sista stund

Publicerad 2012-08-19 20:11:00 i dagboksrelaterat.

När jag träffade maria tog jag inte några bilder för jag är så lat och orkar aldrig ta med kameran. Det var fint att träffas igen efter sommaren och nu när jag träffade henne så vet jag hur mycket jag har saknat att vara med henne. Vi gick runt, och fick både uppleva sol och en ordentlig skur (detta väder i Sverige, blir lätt galen), fikade, köpte godis, såg på den helt galet underbara filmen Bridesmaids, åt tacos och pratade till småtimmarna.
 
Söndagen idag fick bli en trevlig familjedag, tog en lång promenad och Julien lärde sig att cykla. Jag har halvsovit i solen i en timma med lekande barn och havsbrus som melodi. Alla solstrålar som finns kvar måste jag absorbera innan hösten och vintern kommer på riktigt.
 
 

ögon som safirer

Publicerad 2012-08-17 09:54:00 i dagboksrelaterat.

(bild tagen av dessi redigerad av mig)
 
Idag vid lunchtimmen sådär ska jag träffa min kärakära vän Maria (bilden ovan).
Äntligen! Som jag har saknat henne.

ibland undrar jag om livet är oskyldigt

Publicerad 2012-08-16 15:10:00 i dagboksrelaterat.

(gammal bild)
 
Solen lös för kanske fem minuter sedan. Det var sommarsolsken och tjugotre grader. Nu så hällregnar det, nästan som om vädret blev så ledsen att den bara inte orkade mer. Struntade i att göra alla människor nöjda utan bara gjorde som den kände. Bara lät det regna.

lite mer av listor bara för det regnar

Publicerad 2012-08-16 14:56:02 i listor av allt.

(Bilden tagen i farfars blommbland)

Om jag fick bestämma skulle jag..
Bo i en liten etta någonstans i världen med tre fina, gå på universitet, sena nätter nätterna ut om man inte är flitig och pluggar.
En sommar skulle jag..
Tågluffa.
Om du annordna en fest skulle det vara..
En sjuttonhundratals fest och alla skulle se lite ut som Elisabeth och Jane.
Det vill du bo nära..
Ett riktigt café och som bara ska vara minst en sådär två minuter från hem. En secondhand butik eller rödakorset skulle vara några kvarter bort. Antikvariatet och bibblioteket bara tio minuters gångväg och såklart nära mina vänner så nära som möjligt.
 
 
 
 

en detaljerad dagsbeskrivning

Publicerad 2012-08-16 10:15:27 i dagboksrelaterat.


(bilder från igår)
Gårdagen med Isa var väldigt fin och trevlig. Lunchade på ett café och åt ceacarsallad och pratade om våran lite annorlunda familj och bara hade det trevligt. Vi gick hem till mig och bakade goda havrekakor med 'exotisk' torkad frukt aka russin, aprikoser och tranbär (det ändå min lilla ica hade att erbjuda). Smuligt var det och jag skulle nog mer kalla det smulbotten än kakor, för de höll sig inte så länge hela. Smaken var det i alla fall inget fel på alltså bättre än senast hon och jag bakade. Då smakade det mest smör då vi tog kanske 150 g mer smör än vad som stod i receptet (ja, vi borde gå till optiker). Vi satt framför tv:n och åt utan något stopp på vår smulpaj till project runway och tyckte dommarna var elaka och lite väl frispråkiga mot de stackarna.
 
 

jag har all tid i världen, därför hinner jag med allt

Publicerad 2012-08-15 20:17:00 i listor av allt.

När jag vaknar på morgonen går jag lite vimmelkantig till badrummet och gör allt nödvändigt där. Letar efter ett par passande kläder i garderoben för dagen, efter det går jag mot frukosttimmen. Äter tre mackor, några glas vatten och så läser jag dn. Helst i minst en halvtimma, ogillar att stressa vid måltider. Speciellt på morgontimmarna.
 
Värsta stadiet i livet är när man inser att vi förstör jorden och livet här på våran jorden. Och jag är inte bättre än någon som helst annan. Då vill jag bara trycka in en mössa i munnen och skrika tills jag kolappsar.
 
Den bästa känslan är att vara lycklig. När man liksom ser sig själv sittandes med sin vän eller familj och ser hur bra jag har det. Eller när jag skrattar så jag får ont i kinderna, magen och huvudet. 
Jag är rädd för att misslyckas med skolan.
 
Jag tycker det är fascinerande när vissa människor kan vara så postitiva, glada och bara sprida glädje fast de har det jobbigt, stressigt och är trötta. Önskar jag var så.
 
Jag skulle vilja uppleva ren kärlek, snart. (vad det nu är)
 
Jag ogillar miljöförstöring, falska människor, läsk och ogillar listor. Så slutar med det nu.
Jag tycker om vännerna mina, värme, te, secondhand och tjusiga frisyrer.
 
Nu för tiden lyssnar jag på allt förutom house och annat datamix. Fy och blä.
 
Nu för tiden tittar jag mest på felicity. Älskar allt i felicity.
 
Bästa dagen på veckan på sommardagar så finns det ingen bästa dag. Alla dagar är liksom bäst. Men under skoltid är det fredagar. Sista dagen innan lov, på skoltimmarna är det någonting i luften. Som om det ska hända någonting bra snart. Sen gör det de också! Det blir helg. Och man kan göra vad somhelst utan att tänka på skolan, och det ger inte ångest.
 
Folk brukar säga att jag ibland kan vara lite av en humörväxlare. Som växlande väderlek, typ denna sommar. Solsken på morgonen och mulet på eftermiddagen sen spricker det upp igen på kvällen.. eller nått liknande. Men jag ska ändra på det. Här ska det alltid vara solsken, för jag älskar solsken.
När jag blir arg kan jag gråta, skrika, vara tyst, skratta, bli röd, darra, bita på naglarna eller nått annat. Jag är aldrig mig lik.
 
Jag grät senast kan jag vara glad att säga att jag inte kommer ihåg när. Har en aning om att det borde varit innan Italien. 
 
I sommar har jag förändrats.
 
 
 
 

kjolar runt på stan

Publicerad 2012-08-15 11:19:12 i klädstil.

wCe8oZ
 
En gif i 'ultra-snabb-jag-ser-ingenting-utan-bara-mår-illa-fart' och en i lite mer normalhastighet. Så ser jag ut denna tjugutvågradiga väder dag (enligt dn i varje fall). Ni får också se en liten glimmt av min nya klocka som jag fick när jag fyllt femton kloka år.
Senare mod lunchtimmarna ska jag träffa Isa.

lite sådär på eftermiddags snåret

Publicerad 2012-08-15 11:16:34 i dagboksrelaterat.

Jag sitter här och fundera lite. På allmänna tankar sådär.
som..
Skolan börjar om en vecka och en dag om man ränknar med dagen idag.
Jag vill träffa maria.. nu!
Idag har jag inte gjort så mycket vettigt men sådanna dagar kan va bra att ha också.
När kan man köpa höstterminens pluspaket biljett på sl?
Mitt ansikte, på bilden över, ser väldigt 'hej-jag-är-mumintjock-i-ansiktet' men jag gillar det!
När ska jag hitta mina Ossians sånger?
 
Ja alltså. Detta är jag som kör med niotillfem stilen. Jag struntar blankt i om ni tycker jag har tappat några kromosomer, kan hon kan jag! Dock inte lika bra än. Övning lär väll ge resultat, någon gång..

hettan i landet turkiet

Publicerad 2012-08-14 13:15:44 i foto resor.

 
Alla bilder är alltid tagna av mig och redigerade av mig. Ta ingenting utan att säga till och glömm inte att länka till mig då! Om inte bilden är tagen av mig så klicka på bilden så kommer du till sidan där jag hittade bilden.
 
 

gammal sentimental kärring

Publicerad 2012-08-14 10:34:38 i dagboksrelaterat.

Jag sitter i fotöljen minst tre gånger om veckan. Dagarna går förbi men den bruna fotöljen är alltid brun. Har hört av mina äldre att den kanske ska säljas. Börjar bli lite ful och gammal och den passar inte in till våran nya gröna soffa. Inte att jag egentligen borde bry mig. Har aldrig brytt mig om den bruna fotöljen. Har liksom bara suttit i den sådär tre gånger om veckan. Läst, skrivit, halv sovit eller bara suttit. Den är inte särskilt bekväm heller. Propotionerna är lite fel, för stor för att sitta själv men förliten för att krypa upp i. Färgen har varit finare brun men nu så är den solblekt och sådär dammigt brun. Sitter i den nu, försöker sitta bekvämt men den vill inte riktigt forma sig som jag vill ha den. Antagligen är den borta redan nästa år.
 

tio saker som famlar runt i mina tankar dagen till ära

Publicerad 2012-08-14 10:12:35 i listor av allt.

1. Kjolar. Långa, korta, vida, raka, höga, skrynkliga vad som helst bara det är en kjol.
2. Sista veckan på sommarlovet ska vara precis som den är. Bara vara sista sommarveckan.
3. Klockans tickande som jag ibland avskyr och ibland älskar älskar.
4. Paris je t'aime.
5. Långa frukostar med tre rostade mackor en dn ett glas vatten och en rykande kopp te med solljus som sipprar in.
6. Ossians sånger.
7. Sanningen i att jag har miljoner klassiker att läsa kvar och jag är fortfarande ung.
8. Tiden är ingenting jag har att vara rädd för, egentligen.
9. böcker böcker böcker böcker böcker och böcker.
10. Niotillfem bloggen som är ren perfektion och hon är lite av det med.
 
 

dansa dansa chansa chansa

Publicerad 2012-08-12 21:52:27 i dagboksrelaterat.

Börjar om igen. Och igen och igen och igen. Detta ska bli en fin blogg. En som jag kan titta på och vara nöjd. Jag gör detta för mig och för dig. Nu så kör vi igång!
 
Vem är jag i detta nät? Lilly, femton född den första augsti. Börjar nian denna höst, fast det känns som sommaren precis har börjat. Lejon om man vill ha ett skärntecken.
 
Jag gillar filmer, gubbor (gummor & gubbar), gammla saker, te, audrey hepurn, film, 60s, böcker i mängder, klassiker (i allt, film..böcker..musik etc), jane austen, 1700tal, 1800tal, musik musik musik, varma kramar, vänner, cafén med gigantiska bullar som man delar på (typ café saturnus..), second hand, filosofi och om du frågar en bra dag (fråga inte då var definitionen på en bra dag är) så kan jag säga att jag gillar skolan den med. Jag gillar mångt och mycket.
 
Fotografera, sjunga och spela teater är några bra hobbys jag har.
Vad som kan tänkas komma upp i denna lilla dagboksblogg det vet inte jag och inte du heller (om du inte är någon sierska eller kanske ödet?). Miljöförstöring, hälsa, konsumtion och religion tänker jag mycket på därför så kan det dyka upp här, kanske vem vet? 
 
Jag vet ingenting. Men.. Cogito, ergo sum!
 
 

sonetter om mörka ögon

Publicerad 2012-08-12 21:27:45 i dagboksrelaterat.

Om jag var jane..
 
Skulle jag dansa med mr Darcy och spela sonetter för hela balfolket. Gå runt i uppsatt hår mest hela dagarna och dricka eftermiddags te med mina systrar. Kanske ta en ridtur ute i regnet och ramla ner och stuka ankeln, en man med mörk rock, mörkt hår, mörka ögon breda axlar och en vacker näsa skulle ta mig i hans famn och bära mig hela vägen hem, i regnet. Jag skulle läsa Ossians sånger dagarna ut och äta middag med rak rygg. På kvällen skulle jag sitta vid brasan och brodera en liten tavla och sen lägga mig i min korta säng med utsläppt hår och en syster som viskar om vilken man som tittade på mig på balen.
 
 
 

Om

Min profilbild

lilly

om jag fick en pojke skulle han heta Eyvind.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela